Ovsena kaša, jogurt, banana, riževo mleko, kosmiči. Pa spet ovsena kaša, jogurt, banana, riževo mleko, kosmiči. Morda kakšen kos kruha, sem pa tja. Vedno en in isti zajtrk, ki ti že z ušes ven gleda!
Cajt je za pečeno ovseno kašo, da malo prepihaš svoje fruštk navade! 😉 Sto let sem se spravljala probat to reč, saj sem jo na You Tubu in Pinterestu redno videvala. A pravi navdih za ta recept sem dobila pri Alji Nike Skrt, ki je v svojih storijih delila zajtrk.
Pečena ovsena kaša ne zahteva veliko časa za pripravo, pričara pa res krasen zajtrk. Vmes, ko se peče pa lahko postoriš še druge jutranje opravke. 🙂 Res priročno!
Za povrh pa še krasno počaka v hladilniku več dni! In tudi hladna je dobra! 🙂
Potrebuješ:
- kavna skodelica ovsenih kosmičev
- dve kavni skodelici vode
- dve kavni skodelici rastlinskega mleka
- ena kavna skodelica zamrznjenih malin
- 2 zreli banani
- pravo vanilijo
- ščepec soli
PRIPRAVA:
1. večer prej namočiš kosmiče: eni kavni skodelici ovsenih kosmičev dodaš dve skodelici vode in postaviš v hladilnik
2. zjutraj segreješ pečico na 180°, namočenim kosmičem dodaš pretlačeni banani, ščepec soli, vanilijo in dve skodelici ratlinskega mleka, ter preliješ v pekač
3. Po vrhu razporediš še maline in hop v pečico za 30 minut. Ko je pečena počakaš še kakšno minutko, dve, tri.
TIPS:
- uporabiš lahko tudi katere druge kosmiče, sadje, začimbe…
- lahko jo uporabiš kot sladico in na vročo naložiš še ena kepico veganskega sladoleda in čokoladni preliv
- super je v kombinaciji z jogurtom in kokosovim čipsom
- je super obrok za ‘meal prep’