A veš, k si včasih zaželiš tistih čist klasičnih krhkih piškotov? Sladkih in hrustljavih. Po možnosti namočenih v kavico!
Bi rad/a nardil/a sladico, za katero potrebuješ drobljene piškote, pa nočeš uporabiti industrijskih? No, to je recept, ki reši obe zagati!
P.s.: testo se super obnese tudi za pito!
RECEPT:
[za približno 15 piškotov oz. 300g]
Potrebuješ:
- 280g fine moke
- 200g veganskega masla
- 100g fino mletih olupljenih mandljev
- 70g mletega sladkorja
- vanilija
- ščepec soli
priprava:
1. Moko, sladkor in vanilijo natehtaš in preseješ v posodo. Nadrobiš maslo in z rokami dobro premešaš/pregneteš, dokler ne dobiš lepe kepe testa.
2. Tetso oblikuješ v štručko, jo zaviješ v folijo in parkrat zavrtiš, da dobiš lepo obliko [če lahko temu tako rečem] salame. 🙂
3. Testo pustiš počivati v hladilniku pol ure. Medtem ohreješ pečico na 170°.
4. Ko je testo ohlajeno, ga narežeš na pol centimetra debele kolobarje, razporediš po pekaču in pečeš.