Veganski krhki piškoti

A veš, k si včasih zaželiš tistih čist klasičnih krhkih piškotov? Sladkih in hrustljavih. Po možnosti namočenih v kavico!
Bi rad/a nardil/a sladico, za katero potrebuješ drobljene piškote, pa nočeš uporabiti industrijskih? No, to je recept, ki reši obe zagati!

P.s.: testo se super obnese tudi za pito!

RECEPT:

[za približno 15 piškotov oz. 300g]

Potrebuješ:

  • 280g fine moke
  • 200g veganskega masla
  • 100g fino mletih olupljenih mandljev
  • 70g mletega sladkorja
  • vanilija
  • ščepec soli
priprava:

1. Moko, sladkor in vanilijo natehtaš in preseješ v posodo. Nadrobiš maslo in z rokami dobro premešaš/pregneteš, dokler ne dobiš lepe kepe testa.

2. Tetso oblikuješ v štručko, jo zaviješ v folijo in parkrat zavrtiš, da dobiš lepo obliko [če lahko temu tako rečem] salame. 🙂

3. Testo pustiš počivati v hladilniku pol ure. Medtem ohreješ pečico na 170°.

4. Ko je testo ohlajeno, ga narežeš na pol centimetra debele kolobarje, razporediš po pekaču in pečeš.

Related Posts

Vaše nastavitve zasebnosti
Ta spletna stran zbira in obdeluje določene osebne podatke o obiskovalcih svoje spletne strani ter določene podatke o osebah, ki se prijavijo na naše e-novice, oziroma pustijo svoje kontaktne podatke pri uporabi kontaktnega obrazca, ter nakupu v spletni trgovini, predvsem preko piškotkov. Tu lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. V opozorilo - vaše nastavitve zasebnosti lahko vplivajo in celo blokirajo nekatere vsebine na tej spletni strani in vplivajo na samo delovanje spletne strani.