Veliko, veliko veganskih sirov sem že naredila v svojem življenju. Predvsem zaradi pizze. In na koncu sem ugotovila, da je najboljši tisti, ki je najbolj simpl!
Če ti ga kaj ostane, pa je super tud za na kruh namazat! Ali sirove testenine! 😉
RECEPT:
[za eno pico]
Potrebuješ:
- 50g indijskih oreščkov
- 1 dcl vode
- 1 žličko suhe čebule
- 1 žličko suhega česna
- 2 žlički kvasnih kosmičev
- pol žličke dimljene soli
- pol žličke koruznega škroba
priprava:
1. V manjšo kozico natehtaš oreščke, jim dodaš vodo in zavreš, nato jih še 5 minut kuhaš na zmernem ognju.
2. Oreščke odcediš, splahneš in streseš v posodo primerno za blendanje.
3. Dodaš jim 1dcl vode in vse ostale sestavine, ter s paličnim mešalnikom dobro zblendaš, dokler ne dobiš svilnate mase.
4. Maso preliješ v kozico, jo na rahlem ognju segrevaš in mešaš z metlico. Ko se masa začne gostiti ogenj ugasneš in sir z žlico razporediš po pizzi.