Najboljše so ob nedeljah. S stopljenim lešnikovim namazom in kavo ob strani.
TIPS:
- namesto kisa lahko uporabiš tudi limonin sok
- če so ti všeč bolj sladke palačinke, lahko h moki vmešaš tudi kakšno žlico sladkorja
- vanilijo lahko spustiš ampak, meni se zdi, da jim da prav posebno sladkasto aromo, ki spominja na palačinke iz otroštva
- uporabiš lahko tudi druge moke
- jabolčno kašo lahko narediš sam. Jaz pa običajno kupim kar otroško kašico 100% jabolko
- upoštevaj moj nasvet pri številki 3 in res ne mešaj preveč, saj boš na koncu dobil podplat, namesto lepih puhastih palačink
- ponev naj bo vroča. Če bo prehladna se bodo pekle predolgo in se izsušile kar je recept za katastrofo.
RECEPT:
[za cca 8 palačink premera +-10cm]
Potrebuješ:
- 230g moke
- žlička vinskega kamna
- 150ml riževega mleka
- 100ml radenske
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 3 žlice jabolčne kaše
- burbonska vanilija
- ščepec soli
Priprava:
- v skodelici dobro zmešaš mokre sestavine [mleko, radensko, žlico kisa in jabolčno kašo] in pustiš ob strani
- v posodo primerno za mešanje natehtaš suhe sestavine [moko, žličko vinskega kamna, sol in burbonsko vanilijo], ter dobro premešaš
- mokre sestavine zliješ v suhe in jih zelo na rahlo premešaš s kuhalnico, le toliko, da se vsa moka vmeša, male grudice pa pustiš grudice
- segreješ ponev na višjo temperaturo, dodaš kapljico ali dve kokosovega olja in dodaš par žlic mase. Obrneš jih takrat, ko se dno zapeče in opaziš mehurčke na površju [običajno je to v manj kot pol minute].