Puhaste ameriške palačinke

Najboljše so ob nedeljah. S stopljenim lešnikovim namazom in kavo ob strani. 

TIPS:
  • namesto kisa lahko uporabiš tudi limonin sok 
  • če so ti všeč bolj sladke palačinke, lahko h moki vmešaš tudi kakšno žlico sladkorja
  • vanilijo lahko spustiš ampak, meni se zdi, da jim da prav posebno sladkasto aromo, ki spominja na palačinke iz otroštva
  • uporabiš lahko tudi druge moke
  • jabolčno kašo lahko narediš sam. Jaz pa običajno kupim kar otroško kašico 100% jabolko
  • upoštevaj moj nasvet pri številki 3 in res ne mešaj preveč, saj boš na koncu dobil podplat, namesto lepih puhastih palačink
  • ponev naj bo vroča. Če bo prehladna se bodo pekle predolgo in se izsušile kar je recept za katastrofo.
RECEPT:

[za cca 8 palačink premera +-10cm]

Potrebuješ:

  • 230g moke
  • žlička vinskega kamna
  • 150ml riževega mleka
  • 100ml radenske
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 3 žlice jabolčne kaše
  • burbonska vanilija
  • ščepec soli
Priprava:
  1. v skodelici dobro zmešaš mokre sestavine [mleko, radensko, žlico kisa in jabolčno kašo] in pustiš ob strani
  2. v posodo primerno za mešanje natehtaš suhe sestavine [moko, žličko vinskega kamna, sol in burbonsko vanilijo], ter dobro premešaš
  3. mokre sestavine zliješ v suhe in jih zelo na rahlo premešaš s kuhalnico, le toliko, da se vsa moka vmeša, male grudice pa pustiš grudice 
  4. segreješ ponev na višjo temperaturo, dodaš kapljico ali dve kokosovega olja in dodaš par žlic mase. Obrneš jih takrat, ko se dno zapeče in opaziš mehurčke na površju [običajno je to v manj kot pol minute].
Dober tek!

Related Posts

Vaše nastavitve zasebnosti
Ta spletna stran zbira in obdeluje določene osebne podatke o obiskovalcih svoje spletne strani ter določene podatke o osebah, ki se prijavijo na naše e-novice, oziroma pustijo svoje kontaktne podatke pri uporabi kontaktnega obrazca, ter nakupu v spletni trgovini, predvsem preko piškotkov. Tu lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. V opozorilo - vaše nastavitve zasebnosti lahko vplivajo in celo blokirajo nekatere vsebine na tej spletni strani in vplivajo na samo delovanje spletne strani.