Šparglji nam mahajo prav na vsakem koraku! Med recepti se že skriva ena super rižotka, tokrat pa je na vrsti slastna kremna juha! Naslednjič pa mogoče slana pita!? 🙂
RECEPT:
[za štiri krožnike]
Potrebuješ:
- žlica olivnega olja
- ena mlada čebula
- pol manjše bučke
- steblo zelene [za palec]
- manjši kos gomolja zelene [za palec]
- manjši kos peteršiljevega korena [za palec]
- 250g špargljev
- en majhen krompir
- 1L vode
- sol & poper
PRIPRAVA:
1. Na žlici olivnega olja prepražiš vso zelenjavo in jo zaliješ z litrom vode.
2. Juho kuhaš na zmernem ognju, dokler se vse ne zmehča.
3. Poizkusiš, dodatno začiniš in jo preliješ v blender ali spasiraš s paličnim mešalnikom.
4. Postrežeš z vegansko smetano in krutoni.
tips:
- namesto olivnega olja lahko uporabiš tudi vegansko maslo.
- odlično se ji podata tudi čili, sveža meta in veganski trdi siri